Det var ett tag sen

Ligger absolut inte på latsidan och har inte glömt bloggen heller. Men just nu är det en svacka jag går igenom privat så då får dessa rader vänta.
Det går sakta nedåt nu. Har i och för sig röda veckan som ställer till det men ändå går det lite nedåt.
Vi har börjat att lära oss vad vi kan/ska äta och vad som är ajabaja. Inte så svårt egentligen när man tänker efter.
I förrgår så bakade vi LCHF-bröd. Som jag har längtat efter bröd! Det blev suuuupergott så nu kan man alternera frukostäggen med en frukostmacka istället. Mums!!
När jag kollade runt lite så fick jag se att det finns en massa olika sorters bröd att baka så nu är mackorna räddade :-) Ska försöka att få till en bild nästa gång vi bakar... :-)
Nu är det kvällsmat på G här så jag säger väl: over and out!
Kram!

Härligt!

Vågen pekar på minus hela tiden, lite i taget men nedåt går det vilket är såååå skönt! Jag har dels hittat min passion i träningen tack vare zumban men även hittat kosten som passar mig ypperligt och som gör att jag mår riktigt bra. LCHF är absolut ingen diet av något slag utan ett sätt att äta rätt men ändå gå ner i vikt, få mer energi och må så härligt bra.
Hade någon sagt åt mig i januari att jag dels skulle vara helt galen i zumba men dessutom lyckas gå ner i vikt utan en massa pulver eller andra skumma dieter så hade jag garvat läppen av mig :-) men idag är jag såååå tacksam för både zumban och att jag har hittat LCHF-kosten. Helt otroligt! För mig är den en perfekt kombo :-)
Brände av ett pass zumba på 75 minuter i förmiddags och det är så grymt skönt! Nackdelen är att mitt knäskydd börjar bli för stort (som kläderna) så jag måste beställa ett nytt i mindre storlek. Ljuvlig känsla men inte så kul när det gamla hela tiden hasar ner... ;-/ Måste ha ett nytt till slutet av juni när det blir Zumba Madness! 2 dagar zumba med 2 timmar per gång. Jag LÄNGTAR!! :-)
Nu när jag lyckats gå ner så pass mycket (snart 15 kg) så kommer jag ÄNTLIGEN i en del zumbakläder så gissa var jag ska shoppa i sommar? Zumbashoppen såklart :-) Sjukt snygga kläder de har! Man blir glad av att bara se dem :-)
Nu ska jag ordna mig lite mer zumbamusik så jag har något att dansa till när lusten faller på :-)
Kram!!

Nya rutiner

Har man levt efter en viss sorts rutiner i över 20 år så är det svårt att helt plötsligt bryta det mönstret och skapa nytt. Men det är absolut inte omöjligt!
Jag har varit en sådan person som aldrig ätit frukost. Det har bara varit kaffe som gäller. Men sedan jag började med LCHF så ska ju frukost intas så det var bara att försiktigt börja vänja sig vid det. Och det går! Numera börjar jag känna hunger på morgonen, något jag aldrig gjort innan. Så visst går det bara man ger kroppen tid :-)
Lunchen idag blev en klassiker fast på LCHF-vis: bacon med blomkålsmos. Det är grymt gott och går snabbt att laga. Lika snabbt som att göra korv med potatismos men det jag åt är mycket godare ;-)
Nu ska jag snart iväg till frisören och få en ny hårfärg såhär lagom till skolavslutningarna :-)
Kram <3

Härligt glad!

Maten ska ju vara en höjdpunkt men hur roligt är det om man inte får äta vad man vill utan ska räkna points, kalorier etc? Med LCHF får jag äta det jag helst vill och ändå visar vågen på minus. Helt otroligt!
Inte nog med att vågen visar mindre, jag blir gladare, piggare och mer energisk än förut. Helt underbar känsla :-)
Dagen idag har vi gottat oss i en lunch som bestod av krämig renskavspanna med en god sallad till. Det var ljuvligt gott och barnen slevade glatt i sig!
Jag har också bakat lite LCHF-godis som är det enklaste man kan baka. Mörk choklad soom man smälter, häller i en form, låter stelna och på det brer man sockerfritt jordnötssmör. Därefter en topping av mer mörk choklad. SUPERGOTT! Perfekt när sötsuget sätter in :-)
Så här ser det ut:
Skär det i mindre bitar så blir det alldeles lagom. Jag hade inte hunnit klart innan jag fotade...
Bjuder på fler recept längre fram :-)
Kram!

Nu börjas det ....

Nu har jag fått en hyffsat okay design så nu är det dags att börja skriva lite då...
Min resa började för många, många år sen men för att bespara er alla års uppdateringar så ska jag försöka mig på en kort version. Jag tänker inte lägga den här utan ska se om jag lyckas komma ihåg hur jag skapade en undersida förut. Om inte annat så får det bli en underblogg till denna.
Men jag är på G i alla fall och hoppas att någon vill följa mig på min resa.
Kram <3

Välkommen!

Kul att du har hittat min alldeles färska blogg :-) Här kommer jag att skriva om min viktresa och på så sätt hoppas jag att mina erfarenheter, tankar och funderingar kan hjälpa peppa och stötta andra i min situation. Jag ska ordna till designen så den känns mer "jag" så kom gärna in igen.
Min resa har börjat!

RSS 2.0